Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

DIAFORA



Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ???

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

NO 1

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα τελευταία χρόνια οι Τσάμηδες προχωρούν περισσότερο προβάλλοντας το απειλητικό σύνθημα: ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ Η ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ. Σύμφωνα με απόρρητες εκθέσεις συγκροτήθηκε στρατός 5.000 ενόπλων στην παραμεθόρια ζώνη με την Ελλάδα. Αποκαλείται Απελευθερωτικός στρατός Τσαμουριάς (UCC) και διαθέτει ελαφρύ οπλισμό που προέρχεται από Αλβανικά στρατόπεδα.

Στην διάρκεια του 2001 τρεις βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή Τσαμουριάς (εναντίον της τοπικής Μητρόπολης, ενός αστυνομικού σταθμού και ενός πυλώνα της ΔΕΗ), πέρασαν στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ με έκδηλη προσπάθεια υποβάθμισης. Στο μεταξύ η στάση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει αρνητική. Δηλώνει πως "δεν τίθεται θέμα Τσάμηδων".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη θέση σε ισχύ του Βασιλικού Διατάγματος του νόμου 2636 της κυβέρνησης του στρατηγού Μεταξά ως απάντηση στην Ιταλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από το Αλβανικό έδαφος. Η Ελλάδα χωρίς καμία μεσολάβηση Διεθνούς Ανεξάρτητης Αρχής κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ιταλίας και της Αλβανίας. Από τα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας μαθαίνουμε ότι το παραπάνω βασιλικό διάταγμα




ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ <<ΨΩΜΙ>> ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ


NO 2

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥΛΠΟ
ΕΜΑΘΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.

ΠΑPAΘΕΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

---------------
Οι γλωσσολόγοι εφαρμόζουν την πρακτική να ανιχνεύουν την προέλευση των λέξεων μελετώντας την διαδοχική παραφθορά που επιφέρει ο χρόνος στον προφορικό λόγο. Η Βουλγαρική πόλη Plovdiv είναι η αρχαιότερη της Ευρώπης με ιστορικό βάθος 6.000 ετών, στην καρδιά της νεολιθικής εποχής. Συγκροτήθηκε ως οργανωμένη πόλη από τους προϊστορικούς Θράκες της εποχής Σιδήρου που την αποκαλούσαν Πουλπούντεβα (Pulpudeva)) και αργότερα Ευμολπιάδα. Αρχαιότεροι οικισμοί νεολιθικής περιόδου εντοπίσθηκαν πάνω στους τρεις λόφους που την περιβάλλουν.

Η λέξη Φιλιππούπολη που συναντάται σε ελληνικές πηγές αποτελεί γλωσολογική παραφθορά και χρονική μεταγλώτιση του αρχαίου Θρακικού ονόματος Πουλπούντεβα. Το ίδιο συμβαίνει με το όνομα Φίλιππος που αποτελεί ελληνογενή παραφθορά του Θρακοϊλλυρικού ονόματος Πούλπο (Pulpo) με το οποίο ονομαζόταν ο πατέρας του Αλεξάνδρου. Η σημερινή Βουλγαρική ονομασία Πλόφντιβ αποτελεί παραφορά της λέξης Πουλπού-ντεβα (Pulpu-deva).


NO 3



(OI ΚΑΛΟΙ MAΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΨΩΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΡΑΦΟΥΝ)

Η επί 470 χρόνια Οθωμανική πόλη Σελανίκ, πρωτεύουσα του ομώνυμου Βιλαετίου και γενέτειρα του Κεμάλ, μετονομάσθηκε το 1913 σε Θεσσαλονίκη. Ο Βουλγαρόφωνος πληθυσμός την αποκαλούσε απρόσκοπτα Σόλουν για περισσότερο από 1.200 χρόνια. Οσο για την "δοξασμένη" βασίλισσα της Μακεδονίας Θεσσαλονίκη, σύζυγο του σφετεριστή Κάσανδρου και ετεροθαλή αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου, ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν πως ήταν νόθα κόρη του Φίλιππου και σφαγιάσθηκε από τον μητροκτόνο γυιό της Αντίπατρο. Το όνομα Θεσσαλονίκη δόθηκε μετά την νίκη του Φιλίππου επί των Θεσσαλών. Η μητέρα της ονομαζόταν Νικησήπολη, ήταν χορεύτρια από την Λάρισα και διετέλεσε εφήμερη παλλακίδα του Φιλίππου

Αυτό που αποκρύπτεται συστηματική στην ελληνική ιστοριογραφία είναι το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη την περίοδο 1230-1246 υπήρξε υποτελής στο Βουλγαρικό βασίλειο των τσάρων Ασέν Β΄και Καλιμάν

ΜΕΝΩ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΚΛΩΝ.

ΣΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΕΠΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ.

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΙΤ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΑΡΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΠΑΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΑΚΟΜΗ.


NO 4


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που περιήλθε σε γνώση των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών είναι η ύπαρξη του μυστικού «Απελευθερωτικού Στρατού Ενιαίας Μακεδονίας». Ο τελευταίος διατηρεί δεσμούς με όλες τις πλευρές του VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, και συγκεκριμένως με το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα) του νυν πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι, το VMRO-NAPDONA (κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γκεοργκιέφσκι) και το VMRO Βουλγαρίας. Οι ελληνικές υπηρεσίες διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τον εν λόγω «Στρατό», από το έμβλημά του (όρθιος λέων, ίδιος με αυτόν που είναι στο έμβλημα του VMRO-DPMNE, αλλά με πάνω από αυτόν το αστέρι της Βεργίνας!), τη δύναμη, την οργάνωση και τα τμήματα που διατηρεί σε περιοχές πλησίον των ελληνικών συνόρων, τις διασυνδέσεις τους με στελέχη των υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, τον εξοπλισμό του και τον τρόπο που τον απέκτησε, τα ονόματα της ηγεσίας του, μέχρι και τις πηγές χρηματοδοτήσεώς του και την ιδεολογική του συνάφεια με τον πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, τον υπουργό εξωτερικών Α. Μιλόσοσκι, τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας και αρκετά άλλα κυβερνητικά στελέχη που εμφορούνται από τις ίδιες «ιδεολογικές» απόψεις. Αυτό το κακόγουστο, βέβαια, κατασκεύασμα των Σκοπιανών μπορεί να μην αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, αλλά είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και του πνεύματος που διέπει την ηγεσία τους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
http://www.macedoniaontheweb.eu/content/view/1217/44/lang,el/


NO 5
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΟΠΙΩΝ





















ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ?

ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ>> ΕΧΑΣΕ ΜΕ 32 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ?

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
14/11/09

Τυλίχθηκαν με την ελληνική σημαία, φωτογραφήθηκαν για τη “Μ” και έστειλαν μήνυμα -χαστούκι στον έλληνα παράγοντα Δημήτρη Δημητρόπουλο που κατέβηκε στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γυμναστικής με λάβαρο το κράτος των Σκοπίων και έμβλημα το γνωστό “ΜΚD”.


Είναι οι λεβέντισσες της ομάδας χάντμπολ του “Μέγα Αλέξανδρου” Γιαννιτσών. Η πράξη τους για πολλούς είναι στάση ζωής. Στο παιχνίδι με την σκοπιανή ομάδα Πρίλεπ, αποχώρησαν από το γήπεδο, επειδή δεν συμβιβάστηκαν με τη θέα του “ήλιου της Βεργίνας” που έλαμπε στις εστίες, το κέντρο του παρκέ και τα σορτσάκια των αντιπάλων.

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ .
ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ (ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ- ΕΑΝ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ).

NO 6

Ελληνόπουλο 11 χρόνων ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο του Σίδνεϊ γιατί έτρωγε σαλάμι ενώ οι μουσουλμάνοι συμμαθητές του νήστευαν.

Ελληνόπουλο 11 χρόνων ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του μουσουλμάνους σε σχολείο του Σίδνεϊ, γιατί έτρωγε σαλάμι την περίοδο της δικής τους νηστείας.

Ο Αντώνης Γρηγορίου μαζί μ' έναν φίλο του αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στη βιβλιοθήκη, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ήδη όμως, ο ίδιος είχε δεχθεί μια γροθιά στο μάτι και δυνατές κλωτσιές στα πόδια.

«Μού ράγισε η καρδιά, όταν είδα το παιδί μου σ' αυτήν την κατάσταση», θα πει ο πατέρας του, Αντρέας Γρηγορίου.

ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ , ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ .
ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 20% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ)


ΝΟ7


Μετά την περίφημη εγκυκλοπαίδεια των Σκοπίων και την σωρεία αντιδράσεων (Αλβανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία), για τα ανιστόρητα γραφόμενά της, σειρά κατά του κύματος των ανθελληνικών επιθέσεων πήρε η Αλβανία του Σαλί Μπερίσα.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ
Επιχειρείται ευθεία παραχάραξη και οικειοποίηση της ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου, ενώ υποβαθμίζεται η παρουσία της ελληνικής μειονότητας που ζει στις πατρογονικές της εστίες. Η επιθετική αυτή στάση πηγάζει μέσα από την Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας και στηρίζεται από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, γνωστό αμφιλεγόμενο πολιτικό πρόσωπο, με αδιαφανή «κριτήρια» και εν γένει τοποθετήσεις έναντι της Ελλάδας.
Στην εισαγωγή του Λεξικού αυτού, μάλιστα, η Αλβανική Ακαδημία επισημαίνει ότι «το λεξικό είναι «εθνικού χαρακτήρα», καθώς το περιεχόμενό του αφορά τα αλβανικό έθνος και την πατρίδα του».

Στους δύο τόμους του Λεξικού διατυπώνονται οι γνωστοί αλβανικοί ισχυρισμοί, καθώς με. επιστημονικό τρόπο «επιβεβαιώνεται» η διαχρονικά αλβανική ταυτότητα της Ηπείρου, της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, οι οποίες, μάλιστα, σύμφωνα με την Αλβανική Ακαδημία, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων. Εμφανίζονται, δηλαδή, όλες αυτές οι περιοχές ως κατακτημένες από τον ελληνικό στρατό που, τελικά, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.

Μεγάλα αποσπάσματα του Λεξικού, αλλά και η φιλοσοφία που το διαπνέει, υπηρετούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και καλλιεργούν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των «Τσάμηδων», προσφέροντας ιστορικό και πολιτικό άλλοθι....

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

HAM FEST IN LARISSA CITY

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΗΑΜ ΦΕΣΤ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
()













Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

MAKEDONIA

For the friends who are out of Greece:
Makedonia is the biggest region of Greece and the 2nd populous in Greece.It is inhabited by 3,000,000 Makedonians.

The region got the name from Makedona son of Zeus and Theia.

Makedonas in greek means the tall man.
Philip in greek means the friend of the horses.
Alexander in greek means the one who is captain and proctector of the men.


The greatest geographist of all ages Strabo said that << ...and Makedonia is Greece>>


The tomb of king Philip father of Alexander the Great is located at Vergina which of course is in Greece in about 50km away from Thessaloniki(capital city of Makedonia).Also in the same place there is the tomb of Alexander the Great's son Alexander IV.

Dion which is the place where Alexander the Great and the rest of the greeks(ecxept the Spartans) started the great campaign is of course in Greece and in the region of Makedonia.

Mt. Olympus the mythical mountain that was home of the gods is located in Greece and in the region of Makedonia.

University of Macedonia located at Thessaloniki in Greece and in the region of Makedonia . Of course there is no university in the name above in FYROM .

In Greece all of the above are known even by the stones.Of course, for the skopians all of the above mean nothing because they only want to crate a country with a history or else it will disappear quickly because there are people of many nationalities.

So it is without doubt that for us the Makedonians that we will never accept the Skopje (FYROM) to steal from us our national identity. We aren't making anything more than our ancestors would have done (and not the politics) concentrating peacefully to inform those who don't know the real history(but everything has it's borders, i don't know for how long we can accept the anti-propaganda and the challenges from a country which see only the good side of Greece).


Below there is a map with the regions of Greece
You can see clearly where Makedonia is located