Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ . ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ??
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Οι φωτογραφίες είναι αρκετά σαφείς (όπως λένε και οι Κινέζοι μια εικόνα χίλιες λέξεις).
Εκατομμύρια πλαστικών μπουκαλιών διαφόρων ειδών (όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες) από τα Σκόπια εισηρθαν τις τελευταίες ημέρες ως δώρο προς όλους εμάς για τις ημέρες του Πάσχα.

Αυτό που δεν είναι σαφές είναι οι τόνοι των υγρών αποβλήτων και δηλητηρίων που εισέρχονται καθημερινά από τα Σκόπια με αποτέλεσμα τη μόλυνση ολόκληρης της πεδιάδας της Μακεδονίας ( από τα νερά του Αξιού αρδεύεται ολόκληρη η πεδιάδα) και του Θερμαϊκού κόλπου.

(θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια όταν πίναμε νερό από τα κανάλια χωρίς φόβο και κάναμε άφοβα τα καλοκαιρινά μας μπάνια στην Λουνα Πλαζ).

Αραιά και που κάποια αποτελέσματα κυρίως του ΑΠΘ που αφορούν την μόλυνση του Αξιού π. και του Θερμαϊκού κ. έρχονται στο φως χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα , αφού η ίδια κατάσταση συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

¨Άξιο απορίας είναι η αδράνεια την οποία δείχνουν οι κάθε είδους περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Άξιο απορίας όμως και η αδράνεια όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: