Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ/2008)
Στην Παραλία Καλλιθέας του Δήμου Παραλίας προ 4 ετών πουλήθηκε έκταση 32 στρεμμάτων, με μήκος 1100μ. ακτογραμμών (εντός του παλαιού αιγιαλού), από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε ιδιώτη.
Με λύπη ξαφνικά είδαμε το μπάζωμα του αιγιαλού και την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων, -που παραδόξως έχουν καλύψει ολόκληρη την έκταση των 32 στρεμμάτων- (με τι ποσοστό οικοδόμησης επί του οικοπέδου, όταν ακριβώς απέναντι υπάρχουν μόνο αγροτικές εκτάσεις;)
με πολυώροφα κτίσματα τα οποία δεν διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα (τα λύματα χύνονται εντός των πλησίον αποστραγγιστικών καναλιών ) με αποτέλεσμα να προκληθεί η καταστροφή της μικρής χλωρίδας και πανίδας του χώρου και η εξ ολοκλήρου αλλαγή του αιγιαλού, καθώς επίσης και του υδροφόρου ορίζοντα αφού νυχθημερόν 6 γεωτρήσεις αντλούν νερό από βάθος 10 μέτρων ρίχνοντας το με αυτοσχέδια κανάλια εντός της θάλασσας (μολύνοντας και την ίδια την θάλασσα).
Αναρωτιόμαστε ποιος ιθύνον νους έδωσε άδεια για την κατασκευή κτισμάτων εντός της ζώνης του αιγιαλού (παλαιού αιγιαλού) που σύμφωνα με πολιτικούς μηχανικούς άλλων νομαρχιών είναι εντελώς απαράδεκτη .
Αναρωτιόμαστε επίσης αν και εμείς σαν πολίτες αυτού του ίδιου κράτους μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του δρόμου που περνάει έξω από το σπίτι μας, να τον κάνουμε πεζοδρόμιο και χωρίς να μας ενοχλήσει κανείς να οικειοποιηθούμε τα παράπλευρα δημοτικά οικόπεδα (πράγμα που έχει συμβεί στην παραπάνω έκταση, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε αν υπάρχουν καταγγελίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας ή του δήμου).
Σε μια χρονική περίοδο όπου στην Ελλάδα (σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε) ξεπουλιούνται εκτάσεις του δημοσίου και η οργή του λαού είναι εμφανής, στο Ν.Πιερίας όλοι οι υπεύθυνοι κωφεύουν άγνωστο για πιο λόγω.
Λίγες μέρες μετά την επέτειο της απελευθέρωσης της Κατερίνης και του ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό, αναρωτιόμαστε ποιος θα πει ΟΧΙ στο ξεπούλημα των εκτάσεων του ελληνικού λαού που έχυσε ακόμα και το αίμα του για να μπορούν όλοι οι ελεύθεροι Έλληνες να απολαμβάνουν ισότιμα τις ομορφιές της χώρας.
Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη διαφύλαξη των κανόνων δικαίου (όχι μόνο των τυπικών αλλά και των ηθικών......

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

10 -9-2009

ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ
-->
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ .
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΑΔΑΣ .
ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΠΙΠΛΕΩΝ 200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΑΔΑ , ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ .
ΚΙΧ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ .
ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ .
ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ .

2-4-2100












Για την εξυπηρέτηση των λουομένων απαιτείται ελικοπτερο.


Ο (1337/83) ?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ




ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΣΥΝΗΓΟΡΕ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέλω να καταγγείλω τους υπαλλήλους της πολεοδομίας της Νομαρχίας Πιερίας οι οποίοι με χαριστικές ρυθμίσεις και πλήθος παραλήψεων (κατά παράβαση του νόμου 2971/2001 και του 1337/83) επέτρεψαν την ανέγερση (εντός του Αιγιαλού) κτισμάτων που ανήκουν στον πολυχωρο M........στην Παραλία Κατερίνης.

Θέλω επίσης να επισημάνω την πλήρη αδιαφορία των υπαλλήλων ύστερα από σχετική καταγγελία – ερώτηση μου(α.π. ...........).

X. Α.






Δεν υπάρχουν σχόλια: